Recipe Search ResultsΡΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ
Ab logo
  • ΡΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

ΡΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

ΡΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
High Protein
Everyday recipe
Main courses
ΡΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 συσκευασία Ελληνικά χόρτα ραδίκια Μπάρμπα Στάθης 600γρ
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
  • 500 g Σαρδέλες
  • 7 ml Ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 φλ. Τσαγιού Ελαιόλαδο (Για την σάλτσα)
  • Χυμός από 1 λεμόνι (Για την σάλτσα)
  • 1/3 φλ. Τσαγιού Μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
  • 2 Κλωναράκια πό φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι (μόνο τα φύλλα (Για την σάλτσα)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Πλένουμε τις σαρδέλες, τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια και τη ραχοκοκαλιά τους, τις αλατίζουμε και τις μαρινάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο για 15 λεπτά.Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας.Βράζουμε τα ραδίκια και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα χόρτα. Τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.Ανοίγουμε τις μαριναρισμένες σαρδέλες σαν πεταλούδα και τις ψήνουμε πάνω σε καυτή σχάρα στο γκριλ, στα κάρβουνα ή μέσα σε λαδωμένο ταψί, αραδιασμένες σε μία στρώση, σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για 4-6 λεπτά συνολικά.Τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού και τις σερβίρουμε μαζί με τα χόρτα. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
High Protein
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • ΡΑΔΙΚΙΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Shop this recipe

Essential ingredients