facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡαβανί με γλάσο λεμονιού
Ab logo
  • Ραβανί με γλάσο λεμονιού
Ραβανί με γλάσο λεμονιού

Ραβανί με γλάσο λεμονιού

by 0
Average
>30'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 6 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 5 κ. σούπας γάλα
  • 1 σφηνάκι limoncello
  • 220 ml νερό
  • 250 γρ. άχνη
  • 50 ml γάλα
  • 1 ξύσμα από λεμόνι
  • 6 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 5 κ. σούπας γάλα
  • 1 σφηνάκι limoncello
  • 220 ml νερό
  • 250 γρ. άχνη
  • 50 ml γάλα
  • 1 ξύσμα από λεμόνι

Start cooking

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στο παραπάνω μείγμα σε δύο δόσεις. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 – 22 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το λικέρ για 2 – 3 λεπτά αφού πάρει βράση και σιροπιάζετε το ραβανί. Για το γλάσο, χτυπάτε την άχνη, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενσωματωθούν. Περιχύνετε το ραβανί με το γλάσο και σερβίρετε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts

Shop recipe for 6 servings

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 L
    1,12 €/ L€1,12
    1,00 €/ L
    €1,00
    7128101
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,63 €/ Kg
    €0,65
    7066177