Recipe Search ResultsΡαβανί με γλάσο λεμονιού
Ab logo
  • Ραβανί με γλάσο λεμονιού

Ραβανί με γλάσο λεμονιού

by 0

Difficulty

Average

Duration

>30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Ραβανί με γλάσο λεμονιού

Ingredients for 6 People

6 People
  • 6 αβγά
  • 50 ml γάλα
  • 250 γρ. άχνη
  • 220 ml νερό
  • 1 σφηνάκι limoncello
  • 5 κ. σούπας γάλα
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύσμα από λεμόνι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    This item is no longer available
    7128101
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177
  • Λικέρ Limoncello 500ml
    500 ml
    18,4 Ε/ L
    €9,20
    7104755
  • Start cooking

    Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε στο παραπάνω μείγμα σε δύο δόσεις. Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 – 22 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 – 30 λεπτά. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το λικέρ για 2 – 3 λεπτά αφού πάρει βράση και σιροπιάζετε το ραβανί. Για το γλάσο, χτυπάτε την άχνη, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενσωματωθούν. Περιχύνετε το ραβανί με το γλάσο και σερβίρετε.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Desserts
    • Ραβανί με γλάσο λεμονιού

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    This item is no longer available
    7128101
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177
  • Λικέρ Limoncello 500ml
    500 ml
    18,4 Ε/ L
    €9,20
    7104755