Recipe Search ResultsΡεγκοσαλάτα µε πετιµέζι
Ab logo
  • Ρεγκοσαλάτα µε πετιµέζι

Ρεγκοσαλάτα µε πετιµέζι

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Salad
Ρεγκοσαλάτα µε πετιµέζι

Ingredients for 1 People

1 People
  • 2 πατάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φιλέτα καπνιστής ρέγκας, κομματιασμένα
  • χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι, ακέρωτο
  • 4 κ. σ. πετιμέζι

Start cooking

• Σε ένα μικρό τηγάνι αχνίζουμε για 2 – 3’ το κρεμμύδι στο νερό, μέχρι να μαλακώσει και να εξατμιστεί το νερό. Αφήνουμε κατά μέρος. • Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, για 30 – 40’, μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις λιώνουμε με το πρες πουρέ ή με ένα πιρούνι. • Ρίχνουμε στο μπλέντερ τη ρέγκα, τα αχνισμένα κρεμμύδια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα πολτοποιούμε καλά για 2’, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο και σφικτό πολτό. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλια για 3-4’ μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. • Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε τη ρεγκοσαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει και να αναμειχθούν καλά τα αρώματά της. • Αφαιρούμε τη μεμβράνη, ραντίζουμε με το πετιμέζι και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Salad
  • Ρεγκοσαλάτα µε πετιµέζι