Ρεβιθάδα με καρότα, κουρκουμά και λεμόνι
by AB FOODSTORIES

Easy
>60'
0/5
Low
Ingredients for
Ingredients 1 serving
- 250 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα όλη νύχτα σε κρύο νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1,5 φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 γεμάτες κ.σ. ξερό)
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. κουρκουμάς, σε σκόνη
- 300 γρ. καρότα, περασμένη από την ψιλή πλευρά του τρίφτη
- 2 λίτρα νερό
- αλάτι
- 60 γρ. χυμός λεμονιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
- πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
- ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
- 1 ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
- 4 - 5 ίνες κρόκος Κοζάνης (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
- 250 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα όλη νύχτα σε κρύο νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1,5 φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 γεμάτες κ.σ. ξερό)
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. κουρκουμάς, σε σκόνη
- 300 γρ. καρότα, περασμένη από την ψιλή πλευρά του τρίφτη
- 2 λίτρα νερό
- αλάτι
- 60 γρ. χυμός λεμονιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
- πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
- ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
- 1 ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
- 4 - 5 ίνες κρόκος Κοζάνης (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)