Recipe Search ResultsΡεβιθάδα με καρότα, κουρκουμά και λεμόνι
Ab logo
  • Ρεβιθάδα με καρότα, κουρκουμά και λεμόνι

Ρεβιθάδα με καρότα, κουρκουμά και λεμόνι

by AB FOODSTORIES
Ρεβιθάδα με καρότα, κουρκουμά και λεμόνι
Easy
>60'
0/5
Low

Ingredients for

Ingredients
1 serving
  • 250 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα όλη νύχτα σε κρύο νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 γεμάτες κ.σ. ξερό)
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 300 γρ. καρότα, περασμένη από την ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • 2 λίτρα νερό
  • αλάτι
  • 60 γρ. χυμός λεμονιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • 1 ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • 4 - 5 ίνες κρόκος Κοζάνης (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • 250 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα όλη νύχτα σε κρύο νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 2 γεμάτες κ.σ. ξερό)
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 300 γρ. καρότα, περασμένη από την ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • 2 λίτρα νερό
  • αλάτι
  • 60 γρ. χυμός λεμονιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • 1 ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)
  • 4 - 5 ίνες κρόκος Κοζάνης (Για το δέσιμο της ρεβιθάδας)