Recipe Search ResultsΡεβιθάδα στη γάστρα με ντοματίνια και χωριάτικο λουκάνικο
Ab logo
  • Ρεβιθάδα στη γάστρα με ντοματίνια και χωριάτικο λουκάνικο

Ρεβιθάδα στη γάστρα με ντοματίνια και χωριάτικο λουκάνικο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Ρεβιθάδα στη γάστρα με ντοματίνια και χωριάτικο λουκάνικο

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1/2 κιλό ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς σε ζεστό νερό
  • 3 λουκάνικα χωριάτικα, σε χοντρές ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κομμάτια
  • 1/4 κ. γ. μπούκοβο καυτερό ή όσο μας αρέσει
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 400 ml ζεστό νερό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σουρώνουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουσκέψει και τα ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με άφθονο νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 45 - 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα λουκάνικα με το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε σε μια γάστρα τα ρεβίθια, τα κομμάτια λουκάνικου, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και το ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο, προσθέτουμε τα ντοματίνια, λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Ρεβιθάδα στη γάστρα με ντοματίνια και χωριάτικο λουκάνικο

Shop this recipe

Essential ingredients