Recipe Search ResultsΡεβίθια με χταπόδι
Ab logo
  • Ρεβίθια με χταπόδι

Ρεβίθια με χταπόδι

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Ρεβίθια με χταπόδι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 750 γρ. χταπόδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 10 εκ.
  • 1 συσκευασία ρεβίθια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σιναπόσπορο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Βάζετε τα κομμάτια του χταποδιού στην κατσαρόλα χωρίς άλλα υγρά, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου το χταπόδι. Ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας με τα ρεβίθια και σοτάρετε ανακατεύοντας προσεκτικά για αλλά 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνετε το νερό, την καυτερή πιπερίτσα, τον σιναπόσπορο και αλάτι.Αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 50 λεπτά περίπου προσέχοντας μην τυχόν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses
  • Ρεβίθια με χταπόδι

Shop this recipe

Essential ingredients