Ρεβίθια με χταπόδι
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 750 γρ. χταπόδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 10 εκ.
- 1 συσκευασία ρεβίθια
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σιναπόσπορο
Shop this recipe
Essential ingredients
7072831
7069964
7087799
7062286
Load 1 more products
Start cooking
Βάζετε τα κομμάτια του χταποδιού στην κατσαρόλα χωρίς άλλα υγρά, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου το χταπόδι. Ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας με τα ρεβίθια και σοτάρετε ανακατεύοντας προσεκτικά για αλλά 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνετε το νερό, την καυτερή πιπερίτσα, τον σιναπόσπορο και αλάτι.Αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 50 λεπτά περίπου προσέχοντας μην τυχόν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7072831
7069964
7087799
7062286
Load 1 more products