Βάζετε τα κομμάτια του χταποδιού στην κατσαρόλα χωρίς άλλα υγρά, την σκεπάζετε και την αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου το χταπόδι. Ρίχνετε το περιεχόμενο της συσκευασίας με τα ρεβίθια και σοτάρετε ανακατεύοντας προσεκτικά για αλλά 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνετε το νερό, την καυτερή πιπερίτσα, τον σιναπόσπορο και αλάτι.Αφήνετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά με την κατσαρόλα σκεπασμένη για 50 λεπτά περίπου προσέχοντας μην τυχόν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.