facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡεβίθια με κότσι στο φούρνο
Ab logo
  • Ρεβίθια με κότσι στο φούρνο
Ρεβίθια με κότσι στο φούρνο

Ρεβίθια με κότσι στο φούρνο

by Σιμόνη Καφίρη, Κωσταντίνος Μπάρδης
Hard
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

6 servings
  • 3 κλαδάκια σέλινο,ψιλοκομμένο
  • 2,5 κιλά περίπου κότσι μοσχαρίσιο (με κόκαλα,μεδούλι και ψαχνό),κομμένο σε έξι μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 (χυμό) λεμόνια,
  • 3 κλαδάκια σέλινο,ψιλοκομμένο
  • 2,5 κιλά περίπου κότσι μοσχαρίσιο (με κόκαλα,μεδούλι και ψαχνό),κομμένο σε έξι μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 (χυμό) λεμόνια,

Start cooking

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό για 12 ώρες. Τα βράζουμε στο νερό που μούλιασαν περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι σχεδόν να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό που έβρασαν. Στο μεταξύ ξεπλένουμε το κότσι, το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και τα σκόρδα. Όταν ροδίσει, μεταφέρουμε τα κομμάτια μαζί με τα αρωματικά και το ελαιόλαδο σε πήλινο σκεύος με καπάκι ή γάστρα και ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια μαζί με το νερό που έβρασαν. Θα πρέπει το νερό μόλις που να σκεπάζει το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι.

Φτιάχνουμε αν θέλουμε ένα ζυμαράκι από αλεύρι και νερό, το πλάθουμε σε κορδόνι και το κολλάμε στην ένωση της γάστρας με το καπάκι της. Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250ºC και ψήνουμε για 40 λεπτά. Χαμηλώνουμε κατόπιν τη φωτιά στους 150ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 ώρες ακόμα. Σπάμε το ζυμαράκι. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και περιχύνουμε το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε το φαγητό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα, χωρίς τα κόκαλα -το κρέας ήδη έχει ξεκολλήσει- βγάζουμε το μεδούλι από τα κόκαλα και το ανακατεύουμε στα ρεβίθια.

Tip *Αν δεν έχετε γάστρα με καπάκι, μπορείτε να ψήσετε το φαγητό σε ταψί και να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο. Κάθε τόσο θα το περιχύνετε με τα υγρά του ταψιού.

*Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό σε κατσαρόλα πολύ καλά σκεπασμένη, στο μάτι της κουζίνας και σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses