Recipe Search ResultsΡεβίθια σαλάτα με μελιτζάνες, τομάτες και δενδρολίβανο
Ab logo
  • Ρεβίθια σαλάτα με μελιτζάνες, τομάτες και δενδρολίβανο

Ρεβίθια σαλάτα με μελιτζάνες, τομάτες και δενδρολίβανο

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Lenten
Salad
Ρεβίθια σαλάτα με μελιτζάνες, τομάτες και δενδρολίβανο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο για να βράσουν τα ρεβίθια
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για το τηγάνι και για τη σαλάτα)
  • 2 τομάτες ώριμες σφιχτές, ξεφλουδισμένες κομμένες σε φέτες
  • κορφούλα δενδρολίβανου (για διακόσμηση και για άρωμα)
  • πιπέρι
  • Αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Μουλιάζετε τα ρεβίθια από την προηγούμενη. Την επομένη τα βράζετε μέσα σε νερό με αλάτι και ένα κλαράκι δενδρολίβανου. Τα στραγγίζετε. Βουτάτε τις τομάτες σε νερό που βράζει. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε σε φέτες και αφαιρείτε τους σπόρους με προσοχή για να μην τις λιώσετε. Αφήνετε τις μελιτζάνες μέσα σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν.Τις στραγγίζετε και τις σοτάρετε στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι τους. Μεταφέρετε τα ρεβίθια σε μπολ σαλάτας και προσθέστε τις μελιτζάνες και τις φέτες τομάτας. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε όλα μαζί απαλά. Φυτεύετε μέσα στη σαλάτα 3-4 κορφούλες από φρέσκο δενδρολίβανο για άρωμα και σερβίρετε.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Lenten
Other
All seasons
Salad
  • Ρεβίθια σαλάτα με μελιτζάνες, τομάτες και δενδρολίβανο

Shop this recipe

Essential ingredients