Ρεβίθια στη γάστρα με μυρωδικά χόρτα
by AB FOODSTORIES
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 300 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς
- 2 ματσάκια σέσκουλα, σε χοντρά κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 ματσάκι μυρώνια, χοντροκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7069964
7063907
7064216
7064312
Load 4 more products
Start cooking
Σουρώνουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουλιάσει. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα σιγοβράζουμε για 1-1½ ώρα, έως ότου μαλακώσουν. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα σέσκουλα και σκεπάζουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μυρώνια και σοτάρουμε ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια γάστρα βάζουμε τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε σουρώσει, τα σέσκουλα με το κρεμμύδι και τα μυρώνια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά. Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Dinner,Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7069964
7063907
7064216
7064312
Load 4 more products