facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡεβίθια στη γάστρα με μυρωδικά χόρτα
Ab logo
  • Ρεβίθια στη γάστρα με μυρωδικά χόρτα
Ρεβίθια στη γάστρα με μυρωδικά χόρτα

Ρεβίθια στη γάστρα με μυρωδικά χόρτα

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 300 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς
  • 2 ματσάκια σέσκουλα, σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια, χοντροκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 300 γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς
  • 2 ματσάκια σέσκουλα, σε χοντρά κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια, χοντροκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Start cooking

Σουρώνουμε τα ρεβίθια που έχουμε μουλιάσει. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα σιγοβράζουμε για 1-1½ ώρα, έως ότου μαλακώσουν. Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα σέσκουλα και σκεπάζουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μυρώνια και σοτάρουμε ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια γάστρα βάζουμε τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε σουρώσει, τα σέσκουλα με το κρεμμύδι και τα μυρώνια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά. Βγάζουμε τη γάστρα από τον φούρνο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Dinner,Lunch
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Χόρτα Σέσκουλα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063907
  • ΜΥΡΩΝΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064312