Recipe Search ResultsΡεβιθόσουπα λεμονάτη με κριθαράκι
Ab logo
  • Ρεβιθόσουπα λεμονάτη με κριθαράκι

Ρεβιθόσουπα λεμονάτη με κριθαράκι

by #MadeWithAB
Οι σούπες του φθινοπώρου

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Soup
Ρεβιθόσουπα λεμονάτη με κριθαράκι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 1 μαγειρική σόδα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 γαρίφαλα
  • 200 g κριθαράκι μέτριο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • χυμός από 1 λεμόνι

Start cooking

1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν. 2. Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό που να τα καλύψει κατά τουλάχιστον 5-6 εκ. και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζουμε για περίπου 20’ ή μέχρι να σταματήσει να βγαίνει αφρός, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα και τη δάφνη. 3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε τα ρεβίθια για 1 ώρα. 4. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 2-3’ συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20’ μέχρι να γίνει και το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup
  • Ρεβιθόσουπα λεμονάτη με κριθαράκι