Recipe Search ResultsΡεβιθόσουπα με σέλερι
Ab logo
  • Ρεβιθόσουπα με σέλερι

Ρεβιθόσουπα με σέλερι

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Lenten
Soup
Ρεβιθόσουπα με σέλερι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 1 βλαστό σέλερι ή φλιτζάνι τσαγιού σελινόριζα κομμένο σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμό)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό όλη νύχτα και το πρωί τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το δαφνόφυλλο, 1 ½ λίτρο νερό και μισή κουταλιά αλάτι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν (περίπου μία ώρα). Σουρώνουμε, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και κρατάμε τρία φλιτζάνια από το ζουμί. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε το σέλερι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ρίχνοντας στο τέλος και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζουμί τους. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και τη σερβίρουμε ζεστή.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Lenten
Other
All seasons
Soup
  • Ρεβιθόσουπα με σέλερι

Shop this recipe

Essential ingredients