Recipe Search ResultsΡεβύθια ΒΙΟ με κουρκουμά
Ab logo
  • Ρεβύθια ΒΙΟ με κουρκουμά

Ρεβύθια ΒΙΟ με κουρκουμά

by Nutrition Solutions @nutritionsolutionsgr - Σεφ Αντώνης Κουρκούτας @chef_akis
Διατροφικό σχόλιο από τη διαιτολογική ομάδα της nutritionsolutions.gr: Μία εύκολη, οικονομική, νόστιμη και θρεπτική συνταγή με προϊόντα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, που ακολουθεί τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής και της βιώσιμης υγιεινής δίαιτας (sustainable healthy diet). Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες, βιταμίνη Β9 (φυλλικό οξύ), μαγγάνιο και χαλκό, ενώ αποτελεί και πηγή πρωτεϊνών, βιταμίνης B1, βιταμίνης Β6, φωσφόρου, καλίου και σιδήρου. Παράλληλα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Εντάξτε τη συνταγή αυτή σε μία ισορροπημένη διατροφή με μέτρο και ποικιλία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστα % επί των ΠΠΑ (Προσλαμβανόμενων Ποσοτήτων Αναφοράς), αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων, σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία (βλ. σχετικούς Κανονισμούς (ΕΚ) αριθμ. 1169/2011 και αριθμ. 1924/2006). ΠΠΑ (Προσλαμβανόμενες Ποσότητες Αναφοράς) για ενήλικες: Ενέργεια: 2.000 kcal, Συνολικά Λιπαρά: 70 g, Κορεσμένα λιπαρά: 20 g, Υδατάνθρακες: 260 g, Σάκχαρα: 90 g, Πρωτεϊνη: 50 g, Αλάτι: 6 g.

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Ρεβύθια ΒΙΟ με κουρκουμά

Ingredients for 5 People

5 People
  • 1 πακέτο ρεβύθια ΒΙΟ
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ΒΙΟ
  • 1 κονσέρβα ντομάτας κονκασέ ΒΙΟ
  • 1 καρότο ΒΙΟ
  • 3 κ.σ. γιαούρτι κατσικίσιο ΒΙΟ
  • 1 κύβος λαχανικών ΒΙΟ
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς ΒΙΟ
  • 1 κ.σ. τζιντζερ σκονη
  • 1 πρέζα κανέλλα σκόνη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο ΒΙΟ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο ΒΙΟ

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

• Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα. Αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε στην κατσαρόλα φρέσκο νερό ώστε να τα καλύπτει 4-5 δάχτυλα περίπου πάνω από τα ρεβίθια. Βράζουμε για 30 λεπτά και τα σουρώνουμε. • Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα, το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα, στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά και μετά από μισό λεπτό όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το γιαούρτι και προσθέτουμε 450ml νερό. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα ρεβίθια. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο αγγούρι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Ρεβύθια ΒΙΟ με κουρκουμά

Shop this recipe

Essential ingredients