facebook-pixel
Recipe Search ResultsRib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey
Ab logo
  • Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey
Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey

Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey

by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 4 rib eye (για το rib eye)
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το rib eye)
  • Αλάτι με βότανα (για το rib eye)
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά γλυκού αποξηραμένο σκόρδο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1/4 φλιτζάνι whiskey (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 3 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα καπνιστή (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με μέλι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά σούπας πιπέρι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 4 rib eye (για το rib eye)
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το rib eye)
  • Αλάτι με βότανα (για το rib eye)
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά γλυκού αποξηραμένο σκόρδο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1/4 φλιτζάνι whiskey (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 3 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα καπνιστή (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με μέλι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά σούπας πιπέρι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)

Start cooking

Αφήνουμε τα rib eye σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε το BBQ και ψήνουμε την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-7', για μέτριο ψήσιμο. Γυρίζουμε το κρέας μόνο 1 με 2 φορές για να μη χάσουμε τους χυμούς του. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε το κρέας σκεπασμένο για 3-4' για να ανακτήσει τα υγρά του. Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' και αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά, το περιχύνουμε με whiskey. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ, ώστε να μείνουν μόνο τα αρώματα του. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 6-8' μέχρι να πυκνώσει. Τέλος αλατίζουμε κατά βούληση και την αφήνουμε να κρυώσει.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΔΡΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 82 GR
    This item is no longer available
    7064444
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ  1 ΤΕΜ
    This item is temporarily unavailable
    7064249
  • 7091389