Recipe Search ResultsRib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey
Ab logo
  • Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey

Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey

by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 rib eye (για το rib eye)
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με μέλι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα καπνιστή (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 3 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1/4 φλιτζάνι whiskey (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά γλυκού αποξηραμένο σκόρδο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • Αλάτι με βότανα (για το rib eye)
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το rib eye)
  • 1 κουταλιά σούπας πιπέρι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)

Start cooking

Αφήνουμε τα rib eye σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε το BBQ και ψήνουμε την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-7', για μέτριο ψήσιμο. Γυρίζουμε το κρέας μόνο 1 με 2 φορές για να μη χάσουμε τους χυμούς του. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε το κρέας σκεπασμένο για 3-4' για να ανακτήσει τα υγρά του. Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' και αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά, το περιχύνουμε με whiskey. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ, ώστε να μείνουν μόνο τα αρώματα του. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 6-8' μέχρι να πυκνώσει. Τέλος αλατίζουμε κατά βούληση και την αφήνουμε να κρυώσει.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey