Recipe Search ResultsΡιγανοκεφτέδες Πηλίου
Ab logo
  • Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τους κεφτέδες)
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 2 αβγά ,μεσαίο μέγεθος
  • 3 κουταλιές σούπας ρίγανη φρέσκια, μόνο τα φυλλαράκια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Πατάτες Νάξου
    This item is no longer available
    7222810
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • 7081527
  • Start cooking

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 20 λεπτά, τις στραγγίζετε σε ένα τρυπητό σκεύος και τις πλένετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα τού πουρέ ή τον χοντρό μύλο.Φτιάξτε τη ζύμη: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τον πουρέ της πατάτας με τα αβγά, τη ρίγανη, το τυρί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά τα υλικά για 1-2 λεπτά με το χέρι σας. Πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες και τις αλευρώνετε για το τηγάνισμα.Τις τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάτε επάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς.TIP Περνάτε τις πατάτες από την πρέσα τού πουρέ για να μείνουν μέσα λίγα κομματάκια, στο μπλέντερ θα αποκτήσουν κρεμώδη υφή και δεν θα είναι ωραίοι κεφτέδες. Αν θέλετε πιο τραγανή κρούστα εξωτερικά, μπορείτε να τους περάσετε σε χτυπημένο αβγό και μετά σε καλαμποκάλευρο.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Brunch
    All seasons
    Aperitif
    • Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Πατάτες Νάξου
    This item is no longer available
    7222810
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • 7081527