facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡιγανοκεφτέδες Πηλίου
Ab logo
  • Ριγανοκεφτέδες Πηλίου
Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Easy
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 3 κουταλιές σούπας ρίγανη φρέσκια, μόνο τα φυλλαράκια
  • 2 αβγά ,μεσαίο μέγεθος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τους κεφτέδες)
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 3 κουταλιές σούπας ρίγανη φρέσκια, μόνο τα φυλλαράκια
  • 2 αβγά ,μεσαίο μέγεθος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τους κεφτέδες)
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Start cooking

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 20 λεπτά, τις στραγγίζετε σε ένα τρυπητό σκεύος και τις πλένετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα τού πουρέ ή τον χοντρό μύλο.Φτιάξτε τη ζύμη: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τον πουρέ της πατάτας με τα αβγά, τη ρίγανη, το τυρί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά τα υλικά για 1-2 λεπτά με το χέρι σας. Πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες και τις αλευρώνετε για το τηγάνισμα.Τις τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάτε επάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς.TIP Περνάτε τις πατάτες από την πρέσα τού πουρέ για να μείνουν μέσα λίγα κομματάκια, στο μπλέντερ θα αποκτήσουν κρεμώδη υφή και δεν θα είναι ωραίοι κεφτέδες. Αν θέλετε πιο τραγανή κρούστα εξωτερικά, μπορείτε να τους περάσετε σε χτυπημένο αβγό και μετά σε καλαμποκάλευρο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Aperitif

Shop recipe for 4 servings

  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    This item is no longer available
    7081527
  • 7065689
  • Πατάτες Νάξου ΠΓΕ Συσκευασμένες
    This item is temporarily unavailable
    7222810
  • ΡΙΓΑΝΗ  25 GR
    This item is no longer available
    7133882