Start cooking
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 20 λεπτά, τις στραγγίζετε σε ένα τρυπητό σκεύος και τις πλένετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα τού πουρέ ή τον χοντρό μύλο.Φτιάξτε τη ζύμη: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τον πουρέ της πατάτας με τα αβγά, τη ρίγανη, το τυρί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά τα υλικά για 1-2 λεπτά με το χέρι σας. Πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες και τις αλευρώνετε για το τηγάνισμα.Τις τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάτε επάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς.TIP Περνάτε τις πατάτες από την πρέσα τού πουρέ για να μείνουν μέσα λίγα κομματάκια, στο μπλέντερ θα αποκτήσουν κρεμώδη υφή και δεν θα είναι ωραίοι κεφτέδες. Αν θέλετε πιο τραγανή κρούστα εξωτερικά, μπορείτε να τους περάσετε σε χτυπημένο αβγό και μετά σε καλαμποκάλευρο.