Ριζότο φούρνου με τοματίνια, σπανάκι και καπνιστό μπέικον
by Τίνα Webb
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Romantic Meal
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 250 γρ. μπέικον καπνιστό
- Αλάτι
- 700 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 150 γρ. baby σπανάκι
- 150 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση
- 100 ml λευκό κρασί
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7126450
7077351
7063706
7087799
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1800C. Τηγανίζετε το μπέικον για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το βούτυρο στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βάζετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Μετά ρίχνετε το κρασί και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί. Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος με καπάκι, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, τα τοματίνια, το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε το ριζότο στο φούρνο για 18 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι του πυρίμαχου, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7126450
7077351
7063706
7087799
Load 4 more products