Ριζότο με chorizo, ραντίτσιο και κόκκινο κρασί
by Τίνα Webb
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Romantic Meal
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 175 γρ. chorizo ή χωριάτικα λουκάνικα
- Αλάτι
- 60 γρ. πεκορίνο τριμμένα
- 25 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. ραντίτσιο κομμένα σε λωρίδες
- 700 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- 300 ml κόκκινο κρασί
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7140578
7133790
7063879
7126450
Load 4 more products
Start cooking
Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Βάζετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μετά ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε 1-2 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια γυαλάδα. Μετά προσθέτετε λίγο κρασί και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε σιγά-σιγά και το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το ραντίτσιο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και το ρύζι να παραμείνει ζουμερό. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το βούτυρο και το πεκορίνο. Σκεπάζετε το τηγάνι για 1-2 λεπτά και μετά σερβίρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7140578
7133790
7063879
7126450
Load 4 more products