Ριζότο με καραβίδες, πιπερόριζα και ροζ πιπέρι
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 750 γρ. καραβίδες μικρές
- 100 ml λευκό κρασί
- πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 700 ml ζωμό από τις καραβίδες (ζεστό)
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη πιπερόριζα
- Αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Πλένετε τις καραβίδες, αφαιρείτε τα κεφάλια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό 10-15 λεπτά. Σουρώνετε τον ζωμό και κρατάτε περίπου 700 ml στην άκρη. Βάζετε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την πιπερόριζα και το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε πάλι, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτετε λίγο ζωμό και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί (όλη η διαδικασία θα πάρει 20 λεπτά). Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε τις καραβίδες και μία κουταλιά κόλιανδρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Όταν το ρύζι γίνει κρεμμώδες, ρίχνετε μια κουταλιά βούτυρο και ροζ πιπέρι. Ανακατεύετε και σερβίρετε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο.