Ριζότο με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
3 of 5
Ingredients for 4 People
- 900 γρ. Κολοκύθες
- 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ζεστό)
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 25 γρ. βούτυρο
- πιπέρι
- Αλάτι
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί ή μασκαρπόνε
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Κόβετε την κολοκύθα σε φέτες και την καθαρίζετε από τη φλούδα και τους σπόρους. Κόβετε τη σάρκα σε κύβους, εκτός από ένα κομμάτι που το κόβετε σε λωρίδες με τον πατατοκαθαριστή για να φτιάξετε τα τσιπς κολοκύθας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις λωρίδες κολοκύθας για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε την κολοκύθα και σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Σε αυτό το σημείο έρχεται και η ώρα του ρυζιού. Το ανακατεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια γυαλάδα. Τότε ρίχνετε λίγο ζωμό, ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθείκαι συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το ζωμό και το ριζότο να δείχνει ζουμερό. Ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε το τυρί. Σερβίρετε το ριζότο σε 4 πιάτα και γαρνίρετε με τα τσιπς κολοκύθας.