Recipe Search ResultsΡιζότο με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί
Ab logo
  • Ριζότο με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί

Ριζότο με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί

by Τίνα Webb

Difficulty

Hard

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Romantic Meal
Main courses
Ριζότο με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί

Ingredients for 4 People

4 People
  • 900 γρ. Κολοκύθες
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ζεστό)
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί ή μασκαρπόνε

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Κόβετε την κολοκύθα σε φέτες και την καθαρίζετε από τη φλούδα και τους σπόρους. Κόβετε τη σάρκα σε κύβους, εκτός από ένα κομμάτι που το κόβετε σε λωρίδες με τον πατατοκαθαριστή για να φτιάξετε τα τσιπς κολοκύθας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις λωρίδες κολοκύθας για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε την κολοκύθα και σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Σε αυτό το σημείο έρχεται και η ώρα του ρυζιού. Το ανακατεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια γυαλάδα. Τότε ρίχνετε λίγο ζωμό, ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθείκαι συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το ζωμό και το ριζότο να δείχνει ζουμερό. Ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε το τυρί. Σερβίρετε το ριζότο σε 4 πιάτα και γαρνίρετε με τα τσιπς κολοκύθας.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Main courses
  • Ριζότο με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί

Shop this recipe

Essential ingredients