Ριζότο με μανιτάρια και ρόκα
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 100 γρ. φρέσκα καφέ μανιτάρια
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 25 γρ. βούτυρο
- 175 ml λευκό κρασί
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 50 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
- 200 γρ. πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
- 150 γρ. ρόκα χονδροκομμένη
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Μουσκεύετε τα ξερά μανιτάρια σε ένα λίτρο βραστό νερό για 20-30 λεπτά. Σουρώνετε, κρατάτε το ζωμό και τα ψιλοκόβετε. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα μανιτάρια για 4-5 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνετε και τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχετε ψιλοκόψει, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το κρασί και όταν απορροφηθεί αρχίζετε σιγά-σιγά να ρίχνετε το ζωμό από τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το ζωμό. Τότε ρίχνετε τη ρόκα, ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Αφήνετε το ριζότο να σταθεί σκεπασμένο για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.