facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡιζότο με ψητή κολοκύθα
Ab logo
Ριζότο με ψητή κολοκύθα

Ριζότο με ψητή κολοκύθα

by Madame Ginger
1'- 30'
5/5

Ingredients forPeople

4 servings
  • 500 gr κολοκύθα σε κύβους (για την κρέμα κολοκύθας)
  • 1 καρότο σε ροδέλες (για την κρέμα κολοκύθας)
  • ελαιόλαδο (για την κρέμα κολοκύθας)
  • αλάτι (για την κρέμα κολοκύθας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για την κρέμα κολοκύθας)
  • καπνιστή πάπρικα (για την κρέμα κολοκύθας)
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (για την κρέμα κολοκύθας)
  • 1 κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο (για το ριζότο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες (για το ριζότο)
  • 300 gr ρύζι Arborio (για το ριζότο)
  • 100 ml λευκό κρασί (για το ριζότο)
  • 1,5 L καυτό νερό (για το ριζότο)
  • 100 gr παρμεζάνα τριμμένη ή φυτικό τυρί τριμμένο (για το ριζότο)
  • ελαιόλαδο (για το ριζότο)
  • αλάτι (για το ριζότο)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το ριζότο)
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (κλωναράκια), για το σερβίρισμα
  • 500 gr κολοκύθα σε κύβους (για την κρέμα κολοκύθας)
  • 1 καρότο σε ροδέλες (για την κρέμα κολοκύθας)
  • ελαιόλαδο (για την κρέμα κολοκύθας)
  • αλάτι (για την κρέμα κολοκύθας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για την κρέμα κολοκύθας)
  • καπνιστή πάπρικα (για την κρέμα κολοκύθας)
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (για την κρέμα κολοκύθας)
  • 1 κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο (για το ριζότο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες (για το ριζότο)
  • 300 gr ρύζι Arborio (για το ριζότο)
  • 100 ml λευκό κρασί (για το ριζότο)
  • 1,5 L καυτό νερό (για το ριζότο)
  • 100 gr παρμεζάνα τριμμένη ή φυτικό τυρί τριμμένο (για το ριζότο)
  • ελαιόλαδο (για το ριζότο)
  • αλάτι (για το ριζότο)

Start cooking

1) Βάζουμε την κολοκύθα και τα καρότα σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι. Ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά. 2) Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μεταφέρουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι). Πολτοποιούμε καλά. 3) Ετοιμάζουμε το ριζότο. Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. 4) Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκόρδο και το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. 5) Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 6) Σταδιακά ρίχνουμε με μεγάλη κουτάλα της σούπας το νερό σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφηθεί πριν ρίξουμε την επόμενη δόση. 7) Πριν απορροφήσει τελείως την τελευταία δόση νερού, προσθέτουμε το πολτοποιημένο μείγμα κολοκύθας, αφήνουμε να πάρει μια βράση και όσο είναι ακόμα ζουμερό και χυλωμένο, αποσύρουμε από τη φωτιά. 8) Προσθέτουμε και την μισή δόση παρμεζάνας (ή του φυτικού τυριού) και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο ριζότο. 9) Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα (ή φυτικό τυρί) και λίγο φρέσκο θυμάρι.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Italian
Everyday recipe,Romantic Meal
Main courses