Recipe Search ResultsΡιζότο με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμονιού
Ab logo
  • Ριζότο με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμονιού

Ριζότο με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμονιού

by Κωνσταντίνος Μπάρδης & Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Ριζότο με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμονιού

Ingredients for 4 People

4 People
  • 200 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • Αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 ματσάκι με αρωματικά χόρτα (θυμάρι, δάφνη), δεμένα σε βαμβακερή γάζα
  • 4 καθαρισμένα σπαράγγια
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 20 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από το κέλυφος κρατώντας μόνο την ουρίτσα τους
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΡΥΖΙ ARBORIO 2 X 500 GR
    This item is no longer available
    7150147
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • Start cooking

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε δύο φλιτζάνια νερό μαζί με το ματσάκι των αρωματικών χόρτων, τα βράζετε μόλις για 2 λεπτά μαζί με τις γαρίδες και με τα σπαράγγια, τα οποία έχετε καθαρίσει από τα σκληρά τους μέρη και έχετε κρατήσει μόνο τις ουρίτσες. Βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα τις γαρίδες και τα σπαράγγια και τα βάζετε στην άκρη. Πετάτε το ματσάκι με τα βότανα. Σουρώνετε το ζωμό και τον βάζετε και αυτόν στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά να «γυαλίσει». Αμέσως μετά προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ώστε να «γυαλίσει» και το ρύζι. Σβήνετε με το μισό κρασί και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το κρασί αρχίζετε εναλλάξ να ρίχνετε ζωμό και κρασί, ενώ παράλληλα ανακατεύετε μέχρι το ρύζι να «ανοίξει» και να αρχίσει να μαλακώνει. Αν είναι απαραίτητο, τότε μόνο προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνετε τις γαρίδες, τα σπαράγγια, λίγο ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 4-5 λεπτά. Σερβίρετε το ριζότο πριν απορροφήσει όλα τα υγρά του, «μελάτο» με μπόλικο ξύσμα λεμονιού από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Main courses
    • Ριζότο με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμονιού

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΡΥΖΙ ARBORIO 2 X 500 GR
    This item is no longer available
    7150147
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945