Recipe Search ResultsΡιζότο με θαλασσινά και παρμεζάνα ΑΒ
Ab logo
  • Ριζότο με θαλασσινά και παρμεζάνα ΑΒ

Ριζότο με θαλασσινά και παρμεζάνα ΑΒ

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Nights with friends
Main courses
Ριζότο με θαλασσινά και παρμεζάνα ΑΒ

Ingredients for 4 People

4 People
  • 350 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο (Για το ριζότο)
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (Για το ριζότο)
  • 1,3 λίτρα ζεστός ζωμός ή ζεστό νερό (το ζουμί από τις γαρίδες μαζί με νερό) (Για το ριζότο)
  • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (Για το ριζότο)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το ριζότο)
  • 70 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο (Για το ριζότο)
  • αλάτι (Για το ριζότο)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για το ριζότο)
  • 1/2 κιλό μύδια με κέλυφος (καθαρισμένα) (Για τα θαλασσινά)
  • 1/2 κιλό γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, χωρίς τα κελύφη τους) (Για τα θαλασσινά)
  • 200 ml ούζο (Για τα θαλασσινά)
  • 2 κλωναράκια βασιλικός (Για τα θαλασσινά)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ρύζι Καρολίνα Ελληνικό 1 Kg
    This item is no longer available
    7133052
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • Start cooking

    Θαλασσινά: Αχνίζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα, για 2-3 λεπτά, τα μύδια στο ούζο και τα κλωναράκια βασιλικού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Αφαιρούμε τη σάρκα από τα ανοιγμένα μύδια και τα αφήνουμε κατά μέρος. Κρατάμε μερικά κελύφη για το γαρνίρισμα. Αφαιρούμε το βασιλικό και κρατάμε το ζωμό.Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε την σάρκα τους και βράζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη σε 500 ml νερό και σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό. Ριζότο: Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι χωρίς να το ξεπλύνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό που σουρώσαμε από τα μύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Σταδιακά, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Ίσως χρειαστεί περισσότερος ζωμός ή νερό. Προς το τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τα μύδια, τον άνηθο και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Mediterranean
    Classic
    Nights with friends
    Dinner
    Main courses
    • Ριζότο με θαλασσινά και παρμεζάνα ΑΒ

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ρύζι Καρολίνα Ελληνικό 1 Kg
    This item is no longer available
    7133052
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945