Ριζότο με τομάτα, κολοκυθάκια και πιπεριές
Το καλύτερο αντίδοτο στη ζέστη του καλοκαιριού; Ένα δροσερό ριζότο με λαχανικά από το #MadewithAB!
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Rating
Not rated yetClassic
Other
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 250 g τομάτες
- 150 g κολοκυθάκια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 250 g ρύζι για ριζότο
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
- 50 g παρμεζάνα ή γραβιέρα
- 50 g βούτυρο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 100 ml κρασί λευκό
- 1 lt ζωμός λαχανικών
- 1,5 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7084850
7136110
7063667
7063720
Load 4 more products
Start cooking
1. Καθαρίζουμε τις τομάτες αφαιρώντας τις φλούδες και τους σπόρους και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. 2. Σε μια κατσαρόλα σoτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις τομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5’. 3. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε, φροντίζοντας να μείνει ζεστός. 4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για να μαλακώσει, προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 4’. 5. Προσθέτουμε το ρύζι και τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε ανακατεύοντας. 6. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τον καυτό ζωμό τομάτας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει το ρύζι. 7. Μόλις χυλώσει, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα, το θυμάρι και το βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7084850
7136110
7063667
7063720
Load 4 more products