Start cooking
1. Καθαρίζουμε τις τομάτες αφαιρώντας τις φλούδες και τους σπόρους και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. 2. Σε μια κατσαρόλα σoτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις τομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5’. 3. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε, φροντίζοντας να μείνει ζεστός. 4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για να μαλακώσει, προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 4’. 5. Προσθέτουμε το ρύζι και τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε ανακατεύοντας. 6. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τον καυτό ζωμό τομάτας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει το ρύζι. 7. Μόλις χυλώσει, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα, το θυμάρι και το βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.