Recipe Search ResultsRoast beef με κόκκινο κρασί και ψητά κρεμμύδια
Ab logo
  • Roast beef με κόκκινο κρασί και ψητά κρεμμύδια

Roast beef με κόκκινο κρασί και ψητά κρεμμύδια

by 0

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Christmas
Main courses
Roast beef με κόκκινο κρασί και ψητά κρεμμύδια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ανθό αλατιού
  • 15 μικρά, μακρουλά κρεμμυδάκια
  • 300 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες
  • 1/2 σελινόριζα
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1200 γρ. μοσχάρι στηθοπλευράμε οστό, κομμένο
  • 1 κ.γ. πελτέ τομάτας
  • 1/4 μικρό λάχανο
  • 1 φλ. μανέστρα ή κουσκουσάκι Θεσσαλονίκης
  • 1 τομάτα μεγάλη, ώριμη & σφιχτή
  • Αλάτι
  • 1/3 ματσάκι σέλινο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 2,8 κιλά μοσχάρι Αρδεννών (νουά ή κόντρα φιλέτο)
  • 500 ml ζωμό βοδινού

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945
  • Start cooking

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στεγνώνετε το κρέας με χαρτί κουζίνας και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, το αλάτι και τα πιπέρια και αλείφετε με το μίγμα το κρέας. Δένετε το κρέας με σπάγκο σε ίσα διαστήματα για να κρατήσει τη φόρμα του. Βάζετε το κρέας σε ταψί με το μισό κρασί και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 15 λεπτά (σκεπασμένο) και μετά χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 55 λεπτά. (Αν έχετε θερμόμετρο κρέατος, πρέπει να δείχνει 60 – 62 βαθμούς). Αποσύρετε το κρέας από τον φούρνο, το αλείφετε με τα ζουμιά του ταψιού, βάζετε τα κρεμμύδια στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη. (Το θερμόμετρο πρέπει να δείχνει 65 – 68 βαθμούς). Αφαιρείτε το κρέας από το ταψί και το αφήνετε να «σταθεί», καλύπτοντάς το με ένα αλουμινόχαρτο. Ανεβάζετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο των κρεμμυδιών για άλλα 15 λεπτά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο κρασί με τον ζωμό βοδινού και το αλεύρι, προσθέτοντας και ό,τι ζουμί περίσσεψε από το ταψί. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να πήξει. Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες, γαρνίροντας με τα ψητά κρεμμύδια και τη σάλτσα κρασιού.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Christmas
    Other
    Winter
    Main courses
    • Roast beef με κόκκινο κρασί και ψητά κρεμμύδια

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7064229
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062945