Recipe Search ResultsΡοδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες
Ab logo
  • Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες

Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες

Ingredients for 6 People

6 People
  • 4 αβγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης για σερβίρισμα (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 4 (για τη γέμιση) τομάτες λιαστές
  • 200 γρ. ανθότυρο (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. κατίκι (για τη γέμιση)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • αλάτι (για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΡΙΓΑΝΗ  25 GR
    This item is no longer available
    7133882
  • Λιαστή Τομάτα 165 gr
    165 gr
    16,48 Ε/ Kg
    €2,72
    7069841
  • Start cooking

    Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τους ανακατεύετε με το τριμμένο τυρί, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και τη ρίγανη. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε προσεχτικά με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, στο μίγμα των κρόκων.

    Ρίχνετε το μίγμα σε ταψί 25Χ35εκ. σκεπασμένο με λαδόκολλα και ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12-15 λεπτά. Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζετε σε υγρή πετσέτα. Το τυλίγετε με τη βοήθεια της πετσέτας σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει.

    Φτιάχνετε στο μεταξύ τη γέμιση: Βγάζετε τις λιαστές τομάτες από το λάδι τους και τις κόβετε μικρά κομματάκια. Τις ανακατεύετε μέσα σε μπολ με το κατίκι, το ανθότυρο και την παρμεζάνα, δοκιμάζετε το αλάτι και ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξετυλίγετε το κρύο παντεσπάνι, αλείφετε το μίγμα με τις λιαστές τομάτες, ξανατυλίγετε το ρολό με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρετε.Το κόβετε σε ροδέλες και γαρνίρετε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

    TIP Αφήνετε τις ροδέλες να μείνουν 20-30 λεπτά εκτός ψυγείου, πριν το σερβίρισμα.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Snack
    All seasons
    Aperitif
    • Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΡΙΓΑΝΗ  25 GR
    This item is no longer available
    7133882
  • Λιαστή Τομάτα 165 gr
    165 gr
    16,48 Ε/ Kg
    €2,72
    7069841