facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡολά με χειροποίητο φύλλο γεμιστά με καρότα και αρωματικά χόρτα
Ab logo
  • Ρολά με χειροποίητο φύλλο γεμιστά με καρότα και αρωματικά χόρτα
Ρολά με χειροποίητο φύλλο γεμιστά με καρότα και αρωματικά χόρτα

Ρολά με χειροποίητο φύλλο γεμιστά με καρότα και αρωματικά χόρτα

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
4/5
Low

Ingredients forPeople

8 servings
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό, για πίτες και ψωμί (Για τη ζύμη)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τη ζύμη)
  • 1 σφηνάκι ούζο (Για τη ζύμη)
  • 2 κ. γ. αλάτι (Για τη ζύμη)
  • 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό (Για τη ζύμη)
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων (Για τη ζύμη)
  • 3 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη (Για τη γέμιση)
  • 1/2 κιλό λάπαθα, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες (Για τη γέμιση)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος (Για τη γέμιση)
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο (Για τη γέμιση)
  • αλάτι (Για τη γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (Για τη γέμιση)
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό, για πίτες και ψωμί (Για τη ζύμη)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τη ζύμη)
  • 1 σφηνάκι ούζο (Για τη ζύμη)
  • 2 κ. γ. αλάτι (Για τη ζύμη)
  • 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό (Για τη ζύμη)
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων (Για τη ζύμη)
  • 3 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη (Για τη γέμιση)
  • 1/2 κιλό λάπαθα, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες (Για τη γέμιση)
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (Για τη γέμιση)
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος (Για τη γέμιση)
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο (Για τη γέμιση)
  • αλάτι (Για τη γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (Για τη γέμιση)

Start cooking

Ζύμη: Σε μια λεκάνη βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ούζο, το αλάτι και, λίγο-λίγο το νερό (ίσως δεν χρειαστεί όλο), ανακατεύοντας με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ένα ζυμάρι. Το ζυμώνουμε μέσα στη λεκάνη για 10 - 12 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακή. Τη χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη, πλάθουμε το καθένα σε μπάλα και τυλίγουμε την καθεμία σε διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε τις μπάλες στο ψυγείο για 1 ώρα. Για τη γέμιση: Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα χορταρικά, αλατοπιπερώνουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τον άνηθο και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος. Για την πίτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε το ταψί. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη-βέργα κάθε μπάλα ζύμης σε λεπτό φύλλο διαμέτρου 36 - 40 εκ., πασπαλίζοντας τακτικά την επιφάνεια και το φύλλο με αλεύρι για να μην κολλήσουν. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σκορπίζουμε από πάνω λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και το μεταφέρουμε στη λαμαρίνα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Αλείφουμε τα ρολά με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Κόβουμε τα ρολά σε μερίδες και σερβίρουμε αμέσως. Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 150 γρ. γραβιέρα πικάντικη ή πεκορίνο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Vegetarian
Lenten,Everyday recipe,Party,Easter,Mother's Day
Lunch
Spring
Pizza/pie

Shop recipe for 8 servings

  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    This item is no longer available
    7136110
  • Ούζο  200ml
    Offer 0.5€
    200 ml
    13,75 €/ L€2,75
    11,25 €/ L
    €2,25
    7091277