Recipe Search ResultsΡολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς
Ab logo
  • Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς

Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Aperitif
Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς

Ingredients for 8 People

8 People
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα
  • 250 γρ. κατίκι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένη
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκια ρίγανη
  • Βαλσάμικο ξίδι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (ή από βάζο) (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (για τη σάλτσα πιπεριάς)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063842
  • ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΠΟΠ  200 GR
    This item is no longer available
    7128896
  • Start cooking

    Πλένετε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζετε από το κοτσάνι τους. Τις κόβετε κάθετα σε λεπτές φέτες σχεδόν 4 χιλιοστά. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και τις ραντίζετε με βαλσαμικό ξίδι. Στο μεταξύ ανακατεύετε τα τυριά με το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τα αρωματικά ψιλοκομμένα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζετε μια κουταλιά από το μίγμα τυριών στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολό. Το στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.

    Αραδιάζετε όλα τα ρολάκια σε πιατέλα και ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε και το σκόρδο και τις πιπεριές σουρωμένες και κομμένες πολύ μικρά καρεδάκια ή πολτοποιημένες στο μίξερ. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και ραντίζετε με το ξίδι. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά. Αν θέλετε σερβίρετε τη σάλτσα ως έχει ή την πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

    TIP Αν διατηρήσετε τις μελιτζάνες και τη σάλτσα στο ψυγείο, θα πρέπει να τα βγάλετε πριν τα σερβίρετε τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μην ξεχάσετε να βγάλετε τις οδοντογλυφίδες. Οι άκρες μελιτζάνας θα έχουν «κολλήσει» και τα ρολά δεν θα χάσουν το σχήμα τους.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Snack
    All seasons
    Aperitif
    • Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063842
  • ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΠΟΠ  200 GR
    This item is no longer available
    7128896