Ρολάκια μελιτζάνας με σκορδαλιά από λιαστή τομάτα και καρύδι
by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetVegetarian
Easter
Main courses

Ingredients for 4 People
- 600 g. μελιτζάνες μερικά κλαδάκια σέλινου (για στόλισμα)
- 80 g. καρυδόψιχα
- 2 πατάτες
- 5 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 10 φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
- 200 g. λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι
- 3 κλαδάκια μαϊντανού, χοντροκομμένα
- 15 φύλλα φρέσκιας λουΐζας, χοντροκομμένα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Start cooking
• Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές μακριές φέτες και τις βάζουμε σε μπολ
με αλατισμένο νερό για 1 ώρα. Τις στραγγίζουμε, τις σκουπίζουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα.
• Για τη σκορδαλιά, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και μετά τις βάζουμε στο μπλέντερ με το σκόρδο και αρχίζουμε το χτύπημα ενώ προσθέτουμε τα καρύδια, τις λιαστές τομάτες, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη λουΐζα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν μία ωραία αλοιφή.
• Ζεματίζουμε μερικά κλαδάκια σέλινου σε νερό που κοχλάζει, τα τραβάμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε πετσέτα.
• Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω στον πάγκο. Στο κέντρο τους βάζουμε λίγη από την σκορδαλιά και τις τυλίγουμε σχηματίζοντας ρολάκια. Δένουμε τα ρολά με τα κλωνάρια σέλινου και σερβίρουμε τα μεζεδάκια.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Easter
Other
Spring
Main courses