Ρολό με φασολάκι και φύλλο κρούστας
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 5 φύλλα κρούστας
- αλάτι (για τη γέμιση)
- 2 κουταλιές της σούπας κασέρι τριμμένο (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ξινή μυζήθρα (για τη γέμιση)
- 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα σε νιφάδες (για τη γέμιση)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 3/4 (για τη γέμιση) φασολάκια αμπελοφάσουλα
- 25 γρ. Βούτυρο (για τη γέμιση)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 100 γρ. βούτυρο
- Πιπέρι (Για τη γέμιση)
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Πλένετε τα φασολάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε τα φασολάκια και ανακατεύετε καλά, έτσι ώστε να τραβήξουν τα υγρά τους. Τέλος, ρίχνετε τα αμύγδαλα, την κρέμα, τα τυριά, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζετε από την κουζίνα την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C και ετοιμάζετε το ρολό ως εξής: Απλώνετε πάνω σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί το πρώτο φύλλο. Απλώστε με ένα βουρτσάκι πάνω στην επιφάνεια του φύλλου λίγο βούτυρο και στρώστε από πάνω το δεύτερο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσουν και τα έξι φύλλα. Απλώνετε πάνω στο τελευταίο φύλλο τη γέμιση, αφήνοντας 2-3 εκ. από κάθε άκρη. Γυρίστε προς τα μέσα γύρω στα 2 εκ. το φύλλο και από τις δύο μεριές και τυλίξτε τα φύλλα σε ρολό κλείνοντας μέσα τη γέμιση. Περνάτε γύρω γύρω το ρολό με άφθονο βούτυρο και την επάνω μεριά του με λίγο χτυπημένο κρόκο αβγού. Ψήνετε στους 180°C για 20-25 λεπτά. Μόλις αποκτήσει το φύλλο ένα ρόδινο χρώμα το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.