facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡολό με φασολάκι και φύλλο κρούστας
Ab logo
  • Ρολό με φασολάκι και φύλλο κρούστας
Ρολό με φασολάκι και φύλλο κρούστας

Ρολό με φασολάκι και φύλλο κρούστας

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Hard
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 25 γρ. Βούτυρο (για τη γέμιση)
  • 3/4 (για τη γέμιση) φασολάκια αμπελοφάσουλα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα σε νιφάδες (για τη γέμιση)
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ξινή μυζήθρα (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές της σούπας κασέρι τριμμένο (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 25 γρ. Βούτυρο (για τη γέμιση)
  • 3/4 (για τη γέμιση) φασολάκια αμπελοφάσουλα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα σε νιφάδες (για τη γέμιση)
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ξινή μυζήθρα (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές της σούπας κασέρι τριμμένο (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)

Start cooking

Πλένετε τα φασολάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε τα φασολάκια και ανακατεύετε καλά, έτσι ώστε να τραβήξουν τα υγρά τους. Τέλος, ρίχνετε τα αμύγδαλα, την κρέμα, τα τυριά, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζετε από την κουζίνα την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C και ετοιμάζετε το ρολό ως εξής: Απλώνετε πάνω σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί το πρώτο φύλλο. Απλώστε με ένα βουρτσάκι πάνω στην επιφάνεια του φύλλου λίγο βούτυρο και στρώστε από πάνω το δεύτερο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσουν και τα έξι φύλλα. Απλώνετε πάνω στο τελευταίο φύλλο τη γέμιση, αφήνοντας 2-3 εκ. από κάθε άκρη. Γυρίστε προς τα μέσα γύρω στα 2 εκ. το φύλλο και από τις δύο μεριές και τυλίξτε τα φύλλα σε ρολό κλείνοντας μέσα τη γέμιση. Περνάτε γύρω γύρω το ρολό με άφθονο βούτυρο και την επάνω μεριά του με λίγο χτυπημένο κρόκο αβγού. Ψήνετε στους 180°C για 20-25 λεπτά. Μόλις αποκτήσει το φύλλο ένα ρόδινο χρώμα το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Other
All seasons
Pizza/pie

Shop recipe for 4 servings

  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064229