facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡολό με κιμά και τραχανά
Ab logo
  • Ρολό με κιμά και τραχανά
Ρολό με κιμά και τραχανά

Ρολό με κιμά και τραχανά

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανάξινό
  • 3 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού,τσίπουρο ή ούζο
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • πιπέρι
  • 3 βραστά αβγά
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρογια επάλειψη
  • 1 ασπράδι αβγού γιαεπάλειψη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανάξινό
  • 3 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού,τσίπουρο ή ούζο
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • πιπέρι
  • 3 βραστά αβγά
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρογια επάλειψη
  • 1 ασπράδι αβγού γιαεπάλειψη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Start cooking

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τα βρασμένα αβγά. Πλάθετε πολύ καλά και απλώνετε τον κιμά σε λεία επιφάνεια σε χοντρό φύλλο ( ή τρία μικρά), βάζοντας στο κέντρο τα αβγά ολόκληρα. Τα τυλίγετε σε ρολό ή ρολά σφιχτά έτσι ώστε να μην φαίνεται η γέμιση με τα αβγά. Τα βάζετε σε ταψάκι βουτυρωμένο. Χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα και περνάτε την επιφάνεια τους με ένα πινέλο για να μην σας ανοίξουν. Αν θέλετε βάζετε τριγύρω μερικές πατατούλες.Ψήνετε σε φούρνο στους 180οC για περίπου 45 λεπτά.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings