Ρολό σολομού με τυρί κρέμα
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
HighRating
5 of 5
Ingredients for 4 People
- 200 γρ. σολομό καπνιστό
- 25 φρυγανίτσα στεγνή στρογγυλή ή pumpernickel
- 80 γρ. τυριά κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (για τη γέμιση)
- 2 κουταλιές τσάιβς ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
- 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο (για τη γέμιση)
- πιπέρι (για τη γέμιση)
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Αναμειγνύετε το τυρί με τα τσάιβς. Απλώνετε τις φέτες του σολομού πάνω σε αλουμινόχαρτο. Φροντίζετε η μια φέτα να καλύπτει μέρος της άλλης για να μην υπάρχει άνοιγμα και φύγει η γέμιση με το τύλιγμα. Σχηματίζετε έτσι ένα παραλληλόγραμμο 30 επί 20 εκ. περίπου. Στρώνετε τη γέμιση του τυριού πάνω στο σολομό. Αφήνετε ένα περιθώριο ακάλυπτο από τυρί κατά μήκος της μεγάλης πλευράς για να μπορείτε να ξεκινήσετε από εκεί το γύρισμα του ρολού. Πασπαλίζετε τη επιφάνεια του τυριού με τον άνηθο και το πιπέρι. Με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου γυρίζετε τον σολομό μαζί με τη γέμιση, από την πλευρά που αφήσατε περιθώριο στον σολομό και τον κάνετε ρολό που να σχηματίζει δίχρωμη σπείρα (ροζ χρώμα του σολομού και άσπρο του τυριού), όταν τον βλέπετε από τα πλαϊνά του. Όσο τυλίγετε το ρολό σπρώχνετε το αλουμινόχαρτο έτσι που στο τέλος να το περικλείσετε και να το διπλώσετε σε σφιχτά δεμένο ρολό με διάμετρο όση και οι φρυγανίτσες που θα κάνετε τα καναπέ. Αφήνετε το ρολό στο ψυγείο για 6-7 ώρες ή από την προηγουμένη. Το ξετυλίγετε και το κόβετε με μαχαίρι κοφτερό δίχως δόντια ή με ηλεκτρικό μαχαίρι σε ροδέλες πάχους 2 εκ. Βάζετε τις ροδέλες πάνω στις φρυγανίτσες και σερβίρετε τα καναπεδάκια.