Ροξάκια
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
1 of 5Classic
Other
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 30 People
- 280 g αλεύρι για τσουρέκια
- 120 ml χλιαρό γάλα
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- 65 ml ηλιέλαιο
- 1 αβγό
- 4 g ξηρή μαγιά
- 1 κουτ. γλυκού baking powder
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 40 g καρυδόψιχα
- 1 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
- αλάτι
- 400 g ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού
Shop this recipe
Essential ingredients
7065808
7128101
7062497
7082725
Load 4 more products
Start cooking
1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το γάλα και 2 κουτ. σούπας αλεύρι. Αφήνουμε 10’ σε ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει.2. Προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό, το baking powder, το αλάτι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και το ηλιέλαιο.3. Κρατάμε το 1/3 από τη ζύμη και ενσωματώνουμε στην υπόλοιπη το κακάο, τα μπαχαρικά και τα καρύδια, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας γάλα.4. Πλάθουμε τη σοκολατένια ζύμη σε ρολό και ανοίγουμε τη λευκή σε ένα χοντρό φύλλο μακρόστενο. Κλείνουμε το ρολό με τη ζύμη, σχηματίζοντας ένα μεγαλύτερο ρολό. Κόβουμε τα ροξάκια σε φέτες περίπου 1,5 εκ. και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.5. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε 14’ στους 175°C΄.6. Ταυτόχρονα βράζουμε και τα υλικά για το σιρόπι για 5’. 7. Μόλις βγάλουμε τα ροξάκια τα σιροπιάζουμε αμέσως, μέχρι να μαλακώσουν και τα διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Other
Dessert
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7065808
7128101
7062497
7082725
Load 4 more products