Recipe Search ResultsΡοξάκια
Ab logo
  • Ροξάκια

Ροξάκια

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

1 of 5
Classic
Other
Desserts
Ροξάκια

Ingredients for 30 People

30 People
  • 280 g αλεύρι για τσουρέκια
  • 120 ml χλιαρό γάλα
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 65 ml ηλιέλαιο
  • 1 αβγό
  • 4 g ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 40 g καρυδόψιχα
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • αλάτι
  • 400 g ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 150 ml χυμό πορτοκαλιού

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Αλεύρι Ζυμωτό 1 Kg
    This item is no longer available
    7065808
  • Ηλιέλαιο  1 Lt
    This item is no longer available
    7062497
  • Start cooking

    1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το γάλα και 2 κουτ. σούπας αλεύρι. Αφήνουμε 10’ σε ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει.2. Προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό, το baking powder, το αλάτι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και το ηλιέλαιο.3. Κρατάμε το 1/3 από τη ζύμη και ενσωματώνουμε στην υπόλοιπη το κακάο, τα μπαχαρικά και τα καρύδια, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας γάλα.4. Πλάθουμε τη σοκολατένια ζύμη σε ρολό και ανοίγουμε τη λευκή σε ένα χοντρό φύλλο μακρόστενο. Κλείνουμε το ρολό με τη ζύμη, σχηματίζοντας ένα μεγαλύτερο ρολό. Κόβουμε τα ροξάκια σε φέτες περίπου 1,5 εκ. και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.5. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε 14’ στους 175°C΄.6. Ταυτόχρονα βράζουμε και τα υλικά για το σιρόπι για 5’. 7. Μόλις βγάλουμε τα ροξάκια τα σιροπιάζουμε αμέσως, μέχρι να μαλακώσουν και τα διατηρούμε εκτός ψυγείου.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek Traditional
    Classic
    Other
    Dessert
    Desserts
    • Ροξάκια

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Αλεύρι Ζυμωτό 1 Kg
    This item is no longer available
    7065808
  • Ηλιέλαιο  1 Lt
    This item is no longer available
    7062497