Ρύζι με κάστανα, μανιτάρια και αμύγδαλα
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5
Ingredients for 4 People
- 400 γρ. ρύζι για πιλάφι
- Αλάτι
- 200 ml κρέμες γάλακτος λάιτ
- 0,3 φλιτζανιού Vodka
- 1 πακέτο κάστανα έτοιμα καθαρισμένα, κομμένα στην μέση
- 3/5 φλιτζανιού αμύγδαλο ασπρισμένο χοντροσπασμένο
- 500 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
- 1 μεγάλο άσπρο, γλυκό κρεμμύδι Ζακύνθου
- 2 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Βράζετε το ρύζι μετρητό (1 προς 3 περίπου ανάλογα με τον τύπο). Το σουρώνετε,το βουτυρώνετε ελαφρά και το κρατάτε ζεστό. Συγχρόνως ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι δίχως να το μαυρίσετε. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα ροδίζετε για λίγα λεπτά. Ρίχνετε και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν τους χυμούς τους και να ροδίσουν. Τελευταία προσθέτετε τα κάστανα και τα αναμειγνύετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και με προσοχή για να μην λιώσουν. Σβήνετε τη σάλτσα με τη Vodka, κλείνετε τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος,αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σερβίρετε το ρύζι στα πιάτα και από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα ζεστή.Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και πιπέρι από το μύλο του πιπεριού.