facebook-pixel
Recipe Search ResultsΡύζι με κάστανα, μανιτάρια και αμύγδαλα
Ab logo
  • Ρύζι με κάστανα, μανιτάρια και αμύγδαλα
Ρύζι με κάστανα, μανιτάρια και αμύγδαλα

Ρύζι με κάστανα, μανιτάρια και αμύγδαλα

by Βίκυ Σμυρλή
Hard
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 400 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο άσπρο, γλυκό κρεμμύδι Ζακύνθου
  • 500 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
  • 3/5 φλιτζανιού αμύγδαλο ασπρισμένο χοντροσπασμένο
  • 1 πακέτο κάστανα έτοιμα καθαρισμένα, κομμένα στην μέση
  • 0,3 φλιτζανιού Vodka
  • 200 ml κρέμες γάλακτος λάιτ
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο άσπρο, γλυκό κρεμμύδι Ζακύνθου
  • 500 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
  • 3/5 φλιτζανιού αμύγδαλο ασπρισμένο χοντροσπασμένο
  • 1 πακέτο κάστανα έτοιμα καθαρισμένα, κομμένα στην μέση
  • 0,3 φλιτζανιού Vodka
  • 200 ml κρέμες γάλακτος λάιτ
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Βράζετε το ρύζι μετρητό (1 προς 3 περίπου ανάλογα με τον τύπο). Το σουρώνετε,το βουτυρώνετε ελαφρά και το κρατάτε ζεστό. Συγχρόνως ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι δίχως να το μαυρίσετε. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα ροδίζετε για λίγα λεπτά. Ρίχνετε και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, να βγάλουν τους χυμούς τους και να ροδίσουν. Τελευταία προσθέτετε τα κάστανα και τα αναμειγνύετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και με προσοχή για να μην λιώσουν. Σβήνετε τη σάλτσα με τη Vodka, κλείνετε τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος,αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σερβίρετε το ρύζι στα πιάτα και από πάνω ρίχνετε τη σάλτσα ζεστή.Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο τυρί της αρεσκείας σας και πιπέρι από το μύλο του πιπεριού.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
Autumn
Main courses

Shop recipe for 4 servings