Ρυζόγαλο με Βανίλιες και Δαμάσκηνα
by Food blogger Funky Cook
Ρυζόγαλο με Βανίλιες και Δαμάσκηνα
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Breakfast
Other
Shop this recipe

Ingredients for 5 People
- ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
- 1500 ml NOYNOY Family Πλήρες
- 70 g Ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
- 70 g Ζάχαρη
- 30 g Κορν Φλάουρ
- 1 τμχ Φλύδα από ξυλάκι κανέλας
- 1 κουτ. γλυκού Ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι
- 100 ml Νερό
- 50 g Καστανή μαλακή ζάχαρη
- 3 Σποράκια Καρδάμωμο
- ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
- 3 τμχ Βανίλιες
- 3 τμχ Δαμάσκηνα
- 1 κάψουλα Κάψουλα Βανιλλίνης
Shop this recipe
Essential ingredients
7077778
7341148
7070127
7083721
Load 4 more products
Start cooking
1. Από το γάλα κρατάμε ένα μεγάλο φλυτζάνι και το υπόλοιπο το ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι , τη ζάχαρη, το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και το ξυλάκι της κανέλας.Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή για να μη φουσκώσει το γάλα. 2. Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε πολύ καλά το κόρν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει κρεμώδη αλλά όχι πηχτή υφή το ρυζόγαλο και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη το ρυζόγαλο, σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων. 3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για τα φρούτα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε βαζάκια σε στρώσεις εναλλάξ με τα καραμελωμένα φρούτα, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο και να το απολαύσουμε και δροσερό. Σημειώσεις για τη συνταγή: Μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με το μέλι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε φρούτα εποχής. Αν θέλουμε ακόμη πιο πλούσια γεύση ρυζιού προσθέτουμε επιπλέον 30 γρ. ρύζι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other
Shop this recipe
Essential ingredients
7077778
7341148
7070127
7083721
Load 4 more products