Recipe Search ResultsΡυζόγαλο με γάλα καρύδας
Ab logo
  • Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

by AB Food Stories

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 g γάλα καρύδας
  • 80 g ζάχαρη
  • 10 g κορν φλάουρ
  • 40 g ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • ξερό κράνμπερι (για το σερβίρισμα)
  • ξερή καρύδα τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Start cooking

Βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 450 γρ. από το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το στραγγισμένο ρύζι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα. Πριν το μείγμα ρυζιού πάρει βράση, ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις, μέχρι το μείγμα να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4-6 μπολάκια ή σε ποτήρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με καρύδα και κράνμπερις.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
  • Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας