Ρυζόγαλο με μπισκότα oreo και sauce καραμέλας
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Christmas
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 1 People
- 6 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ (για το ρυζόγαλο)
- 1 φλ. Καστανή ζάχαρη (για την καραμέλα)
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) (για την καραμέλα)
- 20 μπισκότα oreo (για τη βάση)
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (για τη βάση)
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ (για το ρυζόγαλο)
- 2 κ.σ. μέλι (για το ρυζόγαλο)
- 1/2 κούπα ζάχαρη (για το ρυζόγαλο)
- 4 κούπες γάλα πλήρες (για το ρυζόγαλο)
- 1 κούπα τσαγιού νερό (για το ρυζόγαλο)
- 60 γρ. Βούτυρο (για την καραμέλα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7069680
7071882
7078311
7090374
Load 4 more products
Start cooking
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.Στη συνέχεια, ρίχνουμε 3½ κούπες γάλα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το μέλι. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Για την καραμέλα: Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, αλλά να μη βράσει. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος, με προσοχή για να μην πιτσιλιστούμε από την καυτή καραμέλα. Ανακατεύουμε λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σερβίρουμε σε στρώσεις σε κολονάτα ποτήρια. Πρώτα βάζουμε τα μπισκότα, από πάνω το ρυζόγαλο και τέλος την καραμέλα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7069680
7071882
7078311
7090374
Load 4 more products