Recipe Search ResultsΡυζόγαλο
Ab logo
  • Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

by AB Food Stories

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Ρυζόγαλο

Ingredients for 1 People

1 People
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ
  • 80 g ζάχαρη
  • 1 g πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη
  • κανέλα (για το σερβίρισμα)
  • 2 φλ. νερό
  • 500 ml γάλα

Start cooking

Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με 2 φλ. νερό και ελάχιστο αλάτι, να βράσει. Όταν πιει το νερό, ανακατεύουμε τα 500 ml γάλα με τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, να διαλυθούν καλά τα υλικά, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς το ρυζόγαλο. Μοιράζουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
  • Ρυζόγαλο