facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ, ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ, ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Ab logo
  • ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ, ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ, ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ, ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ, ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ, ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ, ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Σαλάτα με πέννες από κόκκινη φακή, φρέσκο βασιλικό, κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και φέτα
Easy
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

2 servings
  • 160 g Πέννες Barilla Κόκκινης Φακής
  • 1 g κολοκυθάκι
  • 30 g ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 g τυρί φέτα
  • 20 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουτ. Γλυκού ξύδι από κρασί Sherry
  • 1 κουτ. Γλυκού μοστάρδα με σιναπόσπορο
  • 1 κουτ. Γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. Γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 160 g Πέννες Barilla Κόκκινης Φακής
  • 1 g κολοκυθάκι
  • 30 g ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 50 g τυρί φέτα
  • 20 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουτ. Γλυκού ξύδι από κρασί Sherry
  • 1 κουτ. Γλυκού μοστάρδα με σιναπόσπορο
  • 1 κουτ. Γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. Γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο

Start cooking

Κόβουμε το κολοκυθάκι και σε ένα μεγάλο τηγάνι το σοτάρουμε σε υψηλή θερμοκρασία με το σκόρδο και μια κουταλιά της σούπας λάδι, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στη άκρη. Έπειτα βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέτουμε αλάτι. Αφήνουμε τις πέννες από κόκκινη φακή να βράσουν για 7 με 9 λεπτά. Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε, τις ανακατεύουμε ρίχνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και στη συνέχεια τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ξύδι από Sherry, τη μουστάρδα, το μέλι και την καπνιστή πάπρικα. Προσθέτουμε στο μείγμα το υπόλοιπο λάδι, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις κρυώσουν οι πέννες και τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε την σαλάτα μας να μαριναριστεί για 30 λεπτά προτού την σερβίρουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses

Shop recipe for 2 servings

  • 7454418
  • Κρεμμύδι Φρέσκο Καθαρισμένο  100 gr
    This item is no longer available
    7310383
  • Τυρί Φέτα Πίνδου Σε Άλμη 400gr
    This item is no longer available
    7129341