ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 4 People
- 500 g Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα σε κυβάκια
- 1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 πελτές ντομάτας
- 1 πάπρικα καπνιστή
- 1/4 μπούκοβο
- 60 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 500 g τριμμένες ντομάτες
- 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Start cooking
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα, απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για περίπου 10-15 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses