Recipe Search ResultsΣαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας
Ab logo
  • Σαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας

Σαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Easter
Salad
Σαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 150 ml έ π. ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • χυμός και ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 8 φρέσκιες μικρές αγκινάρες, καθαρισμένες (ή αγκιναράκια από 1 βαζάκι, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μέτριες μαραθόριζες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 ματσάκια ρόκα

Start cooking

• Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα αντσούγιας στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος. • Κόβουμε τις καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας στα τέσσερα και στη συνέχεια το κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες. • Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε μια στρώση από φέτες μαραθόριζας και περιχύνουμε με 1-2 κ. σ. από τη σάλτσα αντσούγιας. Συνεχίζουμε με μια στρώση από φέτες αγκινάρας και περιχύνουμε πάλι με λίγη από τη σάλτσα. • Συνεχίζουμε με διαδοχικές στρώσεις λαχανικών με σάλτσα ενδιάμεσα, μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά. Αν περισσέψει σάλτσα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την κρατάμε. • Τυλίγουμε την πιατέλα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 2 - 3 ώρες στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστούν, να «ψηθούν» και να μαλακώσουν τα λαχανικά. • Για το σερβίρισμα βάζουμε τη ρόκα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά μαζί με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Vegetarian
Easter
Lunch
Spring
Salad
  • Σαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας