Recipe Search ResultsΣαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι
Ab logo
  • Σαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι

Σαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι

by #MadeWithAB
ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Salad
Σαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 φλ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. κόκκινο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο + 1/4 φλ. σε ροδέλες
  • 5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 5 κ.σ. ταχίνι
  • 7 ραπανάκια, σε φετάκια
  • 5 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1 αγγούρι, σε φετάκια
  • 6 φλ. τρυφερό μαρούλι
  • 12 τοματίνια, κομμένα στα 4

Start cooking

Φαλάφελ: 1. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 1 φλ. από τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, το κύμινο και 1/2 κ.σ. αλάτι, και τα χτυπάμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 μέρη και πλάθουμε φαλάφελ. 2. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, και ψήνουμε τα φαλάφελ για περίπου 4’, μέχρι να ροδίσουν ωραία απ’ τη μία πλευρά. Τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε και την τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 3-5’ ακόμη. Σάλτσα: 3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το ταχίνι με το ζεστό νερό και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και 1/2 κ.γ. αλάτι και κρατάμε το 1/4 του μείγματος στην άκρη. 4. Ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ με τη σάλτσα το μαρούλι και τον υπόλοιπο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε σειρές από πάνω το αγγούρι, τα ραπανάκια, τα τοματίνια και τις φέτες κρεμμυδιού. Στολίζουμε με τα φαλάφελ και ραντίζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Arabic
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Salad
  • Σαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι