Recipe Search ResultsΣαλάτα «φουλ στο κόκκινο»
Ab logo
  • Σαλάτα «φουλ στο κόκκινο»

Σαλάτα «φουλ στο κόκκινο»

by #MadeWithAB
Σαλάτα «φουλ στο κόκκινο»

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Salad
Σαλάτα «φουλ στο κόκκινο»

Ingredients for 4 People

4 People
  • 5 μέτρια παντζάρια
  • 100 ελαιόλαδο
  • 300 g ντοματίνια
  • αλάτι
  • 300 g φράουλες
  • πιπέρι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 60 g κατίκι Δομοκού
  • 50 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κ.σ πετιμέζι
  • 1 κ.σ μηλόξιδο

Start cooking

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας. Κόβουμε στη μέση 5 μέτρια παντζάρια (μόνο τα κεφάλια) και τα αραδιάζουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε καλά σε πακέτο και τα ψήνουμε για 40 λεπτά‘. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γρ. g ντοματίνια κομμένα στη μέση, 300 γρ. g φράουλες κομμένες στη μέση, και 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μέτρια καρέ. Βγάζουμε τα παντζάρια από το φούρνο και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 100 ml ελαιόλαδο, 60 γρ. g κατίκι Δομοκού, 50 ml χυμό πορτοκαλιού, 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους, 1 κ.σ. πετιμέζι, 1 κ.σ. μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Summer,Spring
Salad
  • Σαλάτα «φουλ στο κόκκινο»