Recipe Search ResultsΣαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες
Ab logo
  • Σαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες

Σαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες

by #MadeWithAB
Οι ψητές γαρίδες και το καλαμπόκι σ’ αυτή την ψιλοκομμένη υγιεινή σαλάτα ταιριάζουν τέλεια με την κρεμώδη σάλτσα κόλιανδρου.

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Salad
Σαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 καλαμπόκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (ντρέσινγκ)
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. ξίδι από μηλίτη
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.γ. ξηρή σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 450 g γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κελύφη
  • 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 5 κ.σ. ξινόκρεμα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο (για τις γαρίδες και το καλαμπόκι)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 φλ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αβοκάντο, σε κύβους
  • 2 φέτες τραγανό μπέικον, σε κομμάτια
  • 1 φλ. τοματίνια χρωματιστά, ψιλοκομμένα
  • 1 μαραθόριζα, σε φέτες

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο ντρέσινγκ και το αφήνουμε στην άκρη. Γαρίδες + καλαμπόκι: Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 180°C. Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι, και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε στη σχάρα του φούρνου τα καλαμπόκια και τα ψήνουμε για περίπου 10', γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα. Βγάζουμε τα καλαμπόκια απ’ τον φούρνο και βάζουμε το ταψάκι με τις γαρίδες. Κόβουμε με μαχαίρι κάθετα τους σπόρους και τους βάζουμε σε μπολ. Ψήνουμε τις γαρίδες για 3-5’ συνολικά, γυρίζοντάς τες μία φορά ενδιάμεσα. Αποσύρουμε απ’ τον φούρνο, αφαιρούμε τα κεφάλια απ’ τις γαρίδες και τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς. Σαλάτα: Βάζουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι, το λάχανο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα τοματίνια, τη μαραθόριζα, το αβοκάντο και από πάνω το μπέικον. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καλαμπόκι και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Latin American
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Salad
  • Σαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες

Shop this recipe

Essential ingredients