facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣαλάτα με γαρίδες, ντομάτα, αγγούρι και τραγανές αραβικές πίτες.
Ab logo
  • Σαλάτα με γαρίδες, ντομάτα, αγγούρι και τραγανές αραβικές πίτες.
Σαλάτα με γαρίδες, ντομάτα, αγγούρι και τραγανές αραβικές πίτες.

Σαλάτα με γαρίδες, ντομάτα, αγγούρι και τραγανές αραβικές πίτες.

by Κωνσταντίνος Μπάρδης & Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 μεγάλες αραβικές πίτες
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 3 μέτρια αγγουράκια καθαρισμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γαρίδες βρασμένες
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • 1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 2 μεγάλες αραβικές πίτες
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 3 μέτρια αγγουράκια καθαρισμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 γεμάτη κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γαρίδες βρασμένες
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • 1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Start cooking

Τηγανίζετε τις πίτες με το ηλιέλαιο, έως ότου ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανές. Τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Τη μία πίτα τη σπάτε σε μικρά κομματάκια. Τοποθετείτε σε μια βαθιά και φαρδιά σαλατιέρα την ολόκληρη πίτα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες με τα αγγουράκια κομμένα σε μικρούς κύβους, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Ρίχνετε τη σαλάτα στηνπίτα και σκορπίζετε από πάνω τακομμάτια της σπασμένης πίτας.3 Σε ένα βάζο που κλείνει καλάρίχνετε το χυμό λεμονιού, τοελαιόλαδο, το τσίλι, το αλάτικαι το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Ανακινείτε καλά να ενωθούν ταυλικά, περιχύνετε τη σαλάτα με τησάλτσα και σερβίρετε αμέσως, γιανα μην μαλακώσουν οι πίτες. tip Αν θέλετε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα περνάτε με ελαιόλαδο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Salad

Shop recipe for 4 servings

  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • Πίτες Αραβικές 500g
    This item is no longer available
    7149888
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • Αγγουράκια Χύμα
    This item is no longer available
    7063658