Σαλάτα με γαρίδες, ντομάτα, αγγούρι και τραγανές αραβικές πίτες.
by Κωνσταντίνος Μπάρδης & Μυρσίνη Λαμπράκη

Average
31'- 60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 3 μέτρια αγγουράκια καθαρισμένα
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 γεμάτη κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γαρίδες βρασμένες
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (για τη σάλτσα)
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 3 μέτρια αγγουράκια καθαρισμένα
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 γεμάτη κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γαρίδες βρασμένες
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (για τη σάλτσα)
- αλάτι (για τη σάλτσα)