Σαλάτα με γαρίδες, ντομάτα, αγγούρι και τραγανές αραβικές πίτες.
by Κωνσταντίνος Μπάρδης & Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 2 μεγάλες αραβικές πίτες
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (για τη σάλτσα)
- 1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γαρίδες βρασμένες
- 1 γεμάτη κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 3 μέτρια αγγουράκια καθαρισμένα
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- αλάτι (για τη σάλτσα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7149888
7064442
7063741
7062945
Load 4 more products
Start cooking
Τηγανίζετε τις πίτες με το ηλιέλαιο, έως ότου ροδοκοκκινίσουν και γίνουν τραγανές. Τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Τη μία πίτα τη σπάτε σε μικρά κομματάκια. Τοποθετείτε σε μια βαθιά και φαρδιά σαλατιέρα την ολόκληρη πίτα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες με τα αγγουράκια κομμένα σε μικρούς κύβους, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αβοκάντο, τις γαρίδες και το μαϊντανό. Ρίχνετε τη σαλάτα στηνπίτα και σκορπίζετε από πάνω τακομμάτια της σπασμένης πίτας.3 Σε ένα βάζο που κλείνει καλάρίχνετε το χυμό λεμονιού, τοελαιόλαδο, το τσίλι, το αλάτικαι το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Ανακινείτε καλά να ενωθούν ταυλικά, περιχύνετε τη σαλάτα με τησάλτσα και σερβίρετε αμέσως, γιανα μην μαλακώσουν οι πίτες. tip Αν θέλετε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα περνάτε με ελαιόλαδο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7149888
7064442
7063741
7062945
Load 4 more products