Recipe Search ResultsΣαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο
Ab logo
  • Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο

Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Salad
Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • Αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο (εξωτική σάλτσα)
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ (εξωτική σάλτσα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας (εξωτική σάλτσα)
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι (εξωτική σάλτσα)
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι (εξωτική σάλτσα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο λεπτό τρίφτη (εξωτική σάλτσα)
  • κουκουνάρι για πασπάλισμα
  • 1/2 (φλούδα σε λεπτές φέτες) γκρέιπφρουτ
  • 2 αβοκάντο ώριμα, όχι μαυρισμένα
  • 150 γρ. προσούτο
  • 2 μεγάλα γκρέιπφρουτ
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    This item is no longer available
    7064331
  • Αραβοσιτέλαιο  2 Lt
    This item is no longer available
    7062495
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063942
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • Start cooking

    Αφήνουμε τα φύλλα της ρόκας μέσα σε κρύο νερό με λίγο ξίδι. Αφαιρούμε τη φλούδα μισού γκρέιπφρουτ δίχως το εσωτερικό άσπρο μέρος. Κόβουμε τη φλούδα σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Κόβουμε το προσούτο σε λεπτότερες λωρίδες και τις γυρίζουμε ώστε να σχηματίσουν λουλούδια.

    Αφαιρούμε μια ροδέλα από την κορυφή και μια από τη βάση των γκρέιπφρουτ. Κόβουμε τη φλούδα σε κομμάτια κάθετα και βαθιά από πάνω προς τα κάτω, ακολουθώντας την καμπύλη του φρούτου και αφαιρούμε συγχρόνως το εσωτερικό άσπρο μέρος και τη μεμβράνη που περιβάλει τις φέτες του. Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και κόβουμε το γυμνό φρούτο σε λεπτές φέτες. Κρατάμε έτσι το χυμό τους μέσα στο μπολ.

    Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε τις φέτες στο μπολ με το χυμό γκρέιπφρουτ για να μην μαυρίσουν. Καβουρδίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι το κουκουνάρι. Ετοιμάζουμε την εξωτική σάλτσα. Τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ το κρεμμύδι στο λεπτό τρίφτη. Προσθέτουμε ξίδι, μέλι, σκόνη μουστάρδας, τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε με χτυπητήρι και ρίχνουμε λίγο - λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας για να πυκνώσει η σάλτσα. Στεγνώνουμε τα φύλλα της ρόκας και τα απλώνουμε στα πιάτα κυκλικά. Πάνω στα φύλλα βάζουμε κυκλικά και εναλλάξ τις φέτες γκρέιπφρουτ και τις φέτες αβοκάντο. Στο κέντρο βάζουμε τα λουλούδια από προσούτο. Μοιράζουμε τις λεπτές λωρίδες από τη φλούδα γκρέιπφρουτ πάνω στις σαλάτες. Ραντίζουμε τις σαλάτες με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και σερβίρουμε.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Salad
    • Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    This item is no longer available
    7064331
  • Αραβοσιτέλαιο  2 Lt
    This item is no longer available
    7062495
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063942
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760