facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο
Ab logo
  • Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο
Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο

Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο

by Βίκυ Σμυρλή
Easy
31'- 60'
0/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 μεγάλα γκρέιπφρουτ
  • 150 γρ. προσούτο
  • 2 αβοκάντο ώριμα, όχι μαυρισμένα
  • 1/2 (φλούδα σε λεπτές φέτες) γκρέιπφρουτ
  • κουκουνάρι για πασπάλισμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο λεπτό τρίφτη (εξωτική σάλτσα)
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι (εξωτική σάλτσα)
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι (εξωτική σάλτσα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας (εξωτική σάλτσα)
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ (εξωτική σάλτσα)
  • 3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο (εξωτική σάλτσα)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 μεγάλα γκρέιπφρουτ
  • 150 γρ. προσούτο
  • 2 αβοκάντο ώριμα, όχι μαυρισμένα
  • 1/2 (φλούδα σε λεπτές φέτες) γκρέιπφρουτ
  • κουκουνάρι για πασπάλισμα
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο λεπτό τρίφτη (εξωτική σάλτσα)
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι (εξωτική σάλτσα)
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι (εξωτική σάλτσα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας (εξωτική σάλτσα)
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ (εξωτική σάλτσα)
  • 3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο (εξωτική σάλτσα)
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Αφήνουμε τα φύλλα της ρόκας μέσα σε κρύο νερό με λίγο ξίδι. Αφαιρούμε τη φλούδα μισού γκρέιπφρουτ δίχως το εσωτερικό άσπρο μέρος. Κόβουμε τη φλούδα σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Κόβουμε το προσούτο σε λεπτότερες λωρίδες και τις γυρίζουμε ώστε να σχηματίσουν λουλούδια.

Αφαιρούμε μια ροδέλα από την κορυφή και μια από τη βάση των γκρέιπφρουτ. Κόβουμε τη φλούδα σε κομμάτια κάθετα και βαθιά από πάνω προς τα κάτω, ακολουθώντας την καμπύλη του φρούτου και αφαιρούμε συγχρόνως το εσωτερικό άσπρο μέρος και τη μεμβράνη που περιβάλει τις φέτες του. Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και κόβουμε το γυμνό φρούτο σε λεπτές φέτες. Κρατάμε έτσι το χυμό τους μέσα στο μπολ.

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε τις φέτες στο μπολ με το χυμό γκρέιπφρουτ για να μην μαυρίσουν. Καβουρδίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι το κουκουνάρι. Ετοιμάζουμε την εξωτική σάλτσα. Τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ το κρεμμύδι στο λεπτό τρίφτη. Προσθέτουμε ξίδι, μέλι, σκόνη μουστάρδας, τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε με χτυπητήρι και ρίχνουμε λίγο - λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας για να πυκνώσει η σάλτσα. Στεγνώνουμε τα φύλλα της ρόκας και τα απλώνουμε στα πιάτα κυκλικά. Πάνω στα φύλλα βάζουμε κυκλικά και εναλλάξ τις φέτες γκρέιπφρουτ και τις φέτες αβοκάντο. Στο κέντρο βάζουμε τα λουλούδια από προσούτο. Μοιράζουμε τις λεπτές λωρίδες από τη φλούδα γκρέιπφρουτ πάνω στις σαλάτες. Ραντίζουμε τις σαλάτες με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και σερβίρουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Salad

Shop recipe for 4 servings

  • Ρόκες Βιολογικής Γεωργίας 90g
    This item is no longer available
    7064349
  • ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7062935
  • 7070777
  • Αβοκάντο Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063279