Σαλάτα με κόκκινο λάχανο, σταφίδες, παπαρουνόσπορο και καρύδια
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Party,Romantic Meal
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι (για το ντρέσιγκ)
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσαμικό (για το ντρέσιγκ)
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (για το ντρέσιγκ)
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί (για το ντρέσιγκ)
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα γλυκιά ντιζόν (για το ντρέσιγκ)
- Αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας καρύδια χονδροκομμένα
- 1 κουταλιά του γλυκού παπαρουνόσπορο
- 1/2 μικρό κόκκινο λάχανο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το ντρεσινγκ)
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7087787
7135652
7068197
7126679
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε όλα τα υλικά για το ντρέσιγκ. Κλείνετε και αναμειγνύετε το ντρέσιγκ πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αδειάζετε το ντρέσιγκ σε ένα μπολ και μουλιάζετε μέσα τις σταφίδες για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ταυτόχρονα ψιλοκόβετε το λάχανο και το αλατίζετε. Το αφήνετε να «μαραθεί» για μισή ώρα. Το μεταφέρετε σε ένα μπολ σαλάτας και το περιχύνετε με το ντρέσιγκ και τις μουσκεμένες σταφίδες. Πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο και τα καρυδιά. Σερβίρετε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party,Romantic Meal
Other
Winter
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
This item is no longer available
7087787
7135652
7068197
7126679
Load 4 more products