Recipe Search ResultsΣαλάτα με κοτόπουλο, μήλα, φινόκιο, αχλάδια, καρύδια
Ab logo
  • Σαλάτα με κοτόπουλο, μήλα, φινόκιο, αχλάδια, καρύδια

Σαλάτα με κοτόπουλο, μήλα, φινόκιο, αχλάδια, καρύδια

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Everyday recipe
Salad
Σαλάτα με κοτόπουλο, μήλα, φινόκιο, αχλάδια, καρύδια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • λεμονιού (για τη σος)
  • 120 γρ. μαγιονέζα light (για τη σος)
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light (για τη σος)
  • 100 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
  • 4 ξινόμηλα κομμένα σε κυβάκια
  • λεμονιού για τα μήλα
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα λοξά στα 2 ½ εκ.
  • 10 κόκκοι πιπεριού για να βράσει το κοτόπουλο
  • 1 ματσάκι μυρωδικών
  • 2 κοτσάνια σέλινο
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • πιπέρι

Shop this recipe

Already in the kitchen

Start cooking

Βράζουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου στο νερό μαζί με τα μυρωδικά του. Όταν κρυώσουν τα χωρίζουμε σε μπουκιές, αποσπώντας το κρέας με τα δάχτυλα. Κόβουμε τα μήλα σε κύβους 2 ½ Χ 2 ½ εκ. Βάζουμε τους κύβους σε ένα μπολ και τους ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Αφαιρούμε τις σκληρές ίνες από τα κοτσάνια του σέλερι και τα κόβουμε λοξά στα 2 ½ εκ. Σοτάρουμε σε τηγάνι ή στο φούρνο την καρυδόψιχα. Τη χτυπάμε στο γουδί για να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια. Ετοιμάζουμε τη σος. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λεμόνι, όσο μας αρέσει.

Ξεπλένουμε τα μήλα, αν τους έχουμε ρίξει πολύ λεμόνι. Τα βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, τις μπουκιές κοτόπουλου και τη μισή καρυδόψιχα. Τα αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε τη σος γιαουρτιού στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά για να κρατήσουν τα υλικά το σχήμα τους. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα και σερβίρουμε. Tip Για να φτιάξουμε το ματσάκι μυρωδικών δένουμε με σπάγκο διάφορα αρωματικά: κλαράκια από δάφνη, δεντρολίβανο, σέλινο κ.λπ. Κρατάμε τη μακριά άκρη του σπάγκου και τη δένουμε στο χέρι της κατσαρόλας για να μπορούμε να αφαιρέσουμε το ματσάκι πιο εύκολα μετά το μαγείρεμα. Το ίδιο γίνεται και με τα πουγκιά μυρωδικών όπου κλείνουμε τα μυρωδικά μέσα σε τουλπάνι. Χωρίζουμε τα κομματάκια του βρασμένου κοτόπουλου αποσπώντας με τα δάχτυλά μας μικρές λωρίδες στο μέγεθος μπουκιάς.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
Winter
Salad
  • Σαλάτα με κοτόπουλο, μήλα, φινόκιο, αχλάδια, καρύδια

Shop this recipe

Already in the kitchen