Σαλάτα με μαυρομάτικα και τόνο
Average, 31'- 60'
Βράζετε το χταπόδι με ελάχιστο νερό για 1 ώρα περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια όσο μια μπουκιά. Βράζετε τα φασόλια για περίπου 30-35΄ και τα στραγγίζετε. Χτυπάτε τα υλικά για το ντρέσινγκ μέσα σε ένα βαζάκι μαρμελάδας καλά κλειστό. Βάζετε τα φασόλια μέσα σε ένα μπολ σαλάτας. Προσθέτετε και τα κομματάκια χταποδιού, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τους κύβους τομάτας. Ανακατεύετε τα υλικά για να μοιραστούν ομοιόμορφα. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια ανοιχτή σαλατιέρα, ρίχνετε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.