Σαλάτα με μαυρομάτικα και χταπόδι
by Βίκυ Σμυρλή
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Party,Romantic Meal
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- Αλάτι (για το ντρεσινγκ)
- 1 κουταλιά του τσαγιού ρίγανη (για το ντρέσινγκ)
- 1 κουταλιά του τσαγιού κοφτή σκόνη μουστάρδα (για το ντρέσινγκ)
- 1 (χυμό) (για το ντρέσινγκ) λεμόνι
- 100 ml ελαιόλαδο (για το ντρέσινκ)
- 1 τομάτα ώριμη ξεφλουδισμένη, δίχως σπόρους, κομμένη σε κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαρμυρισμένη
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 χταπόδι
- Πιπέρι (για το ντρέσινγκ)
Shop this recipe
Essential ingredients
7062945
7063671
7135124
7064221
Load 4 more products
Start cooking
Βράζετε το χταπόδι με ελάχιστο νερό για 1 ώρα περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια όσο μια μπουκιά. Βράζετε τα φασόλια για περίπου 30-35΄ και τα στραγγίζετε. Χτυπάτε τα υλικά για το ντρέσινγκ μέσα σε ένα βαζάκι μαρμελάδας καλά κλειστό. Βάζετε τα φασόλια μέσα σε ένα μπολ σαλάτας. Προσθέτετε και τα κομματάκια χταποδιού, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τους κύβους τομάτας. Ανακατεύετε τα υλικά για να μοιραστούν ομοιόμορφα. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια ανοιχτή σαλατιέρα, ρίχνετε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Party,Romantic Meal
Other
All seasons
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7062945
7063671
7135124
7064221
Load 4 more products