Σαλάτα με μαυρομάτικα και τόνο
by Βίκυ Σμυρλή
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
4 of 5Classic
Party,Romantic Meal
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- άνηθου (για διακόσμηση)
- Αλάτι (για το ντρεσινγκ)
- 1 (χυμός) (για το ντρέσινγκ) λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα λάιτ (για το ντρέσινγκ)
- 80 ml ελαιόλαδο (για το ντρέσινκ)
- 2 κονσέρβες ή βαζάκια τόνο σε νερό
- 120 ml ελαιόλαδο
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Πιπέρι (για το ντρέσινγκ)
Shop this recipe
Essential ingredients
7225882
7064310
7062945
7072095
Load 4 more products
Start cooking
Βράζετε τα φασόλια για περίπου 30-35 λεπτά και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε μια ανοιχτή σαλατιέρα ή σε ένα μπολ. Στραγγίζετε τον τόνο και τον ανοίγετε σε κομματάκια με τη ράχη ενός πιρουνιού. Προσθέτετε στη σαλατιέρα τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα αναμειγνύετε με τα φασόλια. Τελευταία βάζετε και τα κομματάκια του τόνου και τα αναμειγνύετε απαλά για να μοιραστούν μέσα στη σαλάτα. Χτυπάτε τα υλικά του ντρέσινγκ μέσα σε ένα βαζάκι καλά κλειστό. Ρίχνετε το ντρέσινγκ στη σαλάτα και τη διακοσμείτε με λίγες φουντίτσες άνηθου.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Party,Romantic Meal
Other
All seasons
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7225882
7064310
7062945
7072095
Load 4 more products