Σαλάτα με παντζάρια και αρακά
Difficulty
HardDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
2 of 5
Ingredients for 4 People
- 500 γρ. παντζάρια
- 300 γρ. κουκιά μόνο τους σπόρους (εναλλακτικά αρακά)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
- τριμμένης παρμεζάνας
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί (για τη σάλτσα)
- 1 πρέζα ζάχαρη, για νοστιμιά (για τη σάλτσα)
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Βράζετε τα παντζάρια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέχρι να γίνουν τρυφερά. Ενώ είναι ακόμα ζεστά, σουρώνετε και ξεφλουδίζετε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αφήνετε στην άκρη. Εν τω μεταξύ, βράζετε τον αρακά για 3-4 λεπτά σε ανάλατο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Σουρώνετε και φρεσκάρετε κάτω από κρύο νερό, έπειτα σουρώνετε άλλη μια φορά (έτσι θα διατηρηθούν πράσινα). Ξεφλουδίζετε τα κουκιά, ειδικά αυτά που είναι μεγαλύτερα από το νύχι του αντίχειρα. Κόβετε τα παντζάρια στη μέση, έπειτα κάθε μισό σε φέτες των ½ εκ. πάχος. Τοποθετείτε τις φέτες σε ένα μπολ. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Τώρα προσθέτετε τα κουκιά, τα κρεμμύδια και το μισό θυμάρι και ανακατεύετε για δεύτερη φορά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο θυμάρι και λίγες φλούδες τριμμένης παρμεζάνας.